Dockskåpen

Dockskåpen lever under ständig och intensiv förändring - precis som riktiga hem! Det går inte att fånga in dem på en bild, nästa stund ser det redan helt annorlunda ut i dem. Här har jag i varje fall försökt mig på att ge en kort och ungefärlig översikt över de dockskåp jag pysslar mest med och som utgör hemmen för de bybor som bor i mina berättelsers dockskåpsby.


BLÅA HUSET
Här bor Prisilla och Alfred med sina hundar och katter.AINOS HUS
Här bor Aino med sina katter.
VILLA VILLERVALLA
Här bor Michelle med sin lilla son Kevin och Michelles syster Antoinette, en mops och lite andra djur.MUMINHUSET
Här bor mumintroll och diverse andra smått, knott och knytt, men vi vet inte så mycket om dem ännu. Huset är långt ifrån klart.


LUNDBY
P.g.a. utrymmesbrist har jag varit tvungen att utföra omorganiseringar i mina dockskåp och gjort mig av med två stycken (Willa Winkelwrå och Villa Kattebo. Se nedan). För tillfället är det kaos i Lundby dockskåpet, men det skall väl reda upp sig så småningom!

Här bodde dockan som vi tillsvidare bara vet att heter Apollina i tredje namn, hennes make och de adopterade tvillingbabysarna  Bebban och Ruut.  Här bodde också en mängd husdjur.WILLA WINKELWRÅ 
Det här huset har jag tagit ur bruk p.g.a utrymmesbrist. Eftersom jag lagt ner mycket arbete på det och utfört en total grundrenovering, så väljer jag ändå att visa upp det så som det någon gång sett ut.

Här bodde mina egenhändigt gjorda dockor Annielie, Alfred och babyn David tillsammans med sina mångahanda djur.  VILLA KATTEBO
Det här huset har jag tagit ur bruk p.g.a utrymmesbrist. Eftersom jag lagt ner mycket arbete på det, så väljer jag ändå att visa upp det så som det någon gång sett ut.

Här bodde en ari-dockfamilj med en mamma som hette Kristina och en pappa, samt deras fem barn och fosterdotter Greta. De hade massor av katter och någon fågel.

4 kommentarer:

 1. Underbart..dom ser så inbodda och trevliga ut :)
  En av de andliga vännerna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) De har tyvärr fått sköta sig själva nu på grund av djupdykningen i ... just det ja... :) :)

   Radera
 2. Ingrid Hassellöf7 februari 2014 11:22

  Mycket trevligt du har att visa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack skall du ha Ingrid! Och när jag nu ser på mina bilder kan jag notera att det skett en hel del förändringar i husen sedan jag lade in bilderna här. Det går inte att hålla informationen om dem helt uppdaterad! :)

   Radera