torsdag 10 januari 2019

Kinesiska byggsatsens möbler klara

I mitt förra blogginlägg berättade jag att jag fått en kinesisk byggsats med dockskåpsmöbler. Nu har jag pusslat och limmat ihop möblerna, målat och dekorerat dem. De är nu klara att placeras in i något av mina många dockskåp!

Möblerna blev ganska små, betydligt mindre än skala 1:12, men jag har olika skalor på mina dockskåp, så skalan är absolut inget problem. Möblerna kanske passar in i mitt Muminhus eller Lundby dockskåp, får se...

Det var jättekul att pussla och pyssla med den här byggsatsen. Här är bilder på möblerna. Tyvärr ser möblerna gräsliga ut på bild, dels kommer inte färgerna till sin rätt då jag tvingades använda blixt och dels ser man alla klumpiga detaljer då möblerna är så små och fotograferade i närbild. Hujhuj! Och så har jag dessutom haft lite bråttom med fotograferandet, t.ex. pianots ljusstakar är ännu fulla av vitt lim, det har inte hunnit torka.

Den sista bilden är inte möbler från byggsatsen. Det är bl.a. trasiga trärena möbler som jag köpt eller fått någonstans ifrån och nu reparerat, målat och ändrat. Skalan är också större än de kinesiska möblerna. Jag har tappert försökt mig på att måla dekorationspumpor på skåpen, fattar man att det är pumpor? Och att bordet är marmorerat? Och tavlan har en bild från julens adventskalender. Jag hittade en roligt adventskalender i Tallinn och gillar bilderna i den, ska försöka använda flera av bilderna till dockskåpen, tror jag. Ja, de här möblerna blev också klara av bara farten när jag väl var igång med allting!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar