onsdag 16 januari 2019

En kväll i Priscillas dockskåpsliv

Ikväll är Priscilla alldeles ensam i det Blåa huset. Alfred och lille Gabriel har åkt iväg på en resa. Hon passar på att ta till vara lugnet och samla krafter inför kommande strapatser i dockskåpslivet.

Vad är inte bättre än att börja kvällen med att bada bastu? Det är meditativt och avstressande, renar kropp och själ. Hon kastar ordentligt med bad med doftämnen av tjära och eukalyptus. Det är dimmigt och hett i bastun, hon slänger vatten med skopan på bastuväggarna för att få fuktigare luft och dricker massvis med Coca cola för att hålla vätskebalansen.
När hon tvättat sig går hon ner för trapporna till badrummet och sätter sig vid spegelbordet. Hon sätter sig bakom den svarta skärmen med en målning av en exotisk fågel under en palm i månsken. Hon klär på sig och väljer ut den hudkräm, vars doft tilltalar henne mest just för tillfället.


Rentvättad och fräsch beger hon sig vidare ner ännu några trappor ned till kapellet. Där bara sitter hon en stund med de blåvita ljusen tända på altarbordet. Det är lugnt, stillsamt.


Efter det passar hon på att slå sig ner i Alfreds hörna, som är belägen i rummet invid kapellet. Hon dricker en kopp te ur en muminmugg som hon placerat på det runda, svarta, marmorerade bordet. Den röda golvlampan med fransar lyser upp hörnet i rummet.


Så småningom går hon en våning upp igen och känner att hon är aningen hungrig och besluter sig för att steka pyttipanna i stekpannan.


Efter kvällsmålet sätter hon sig i gungstolen med en god bok.


Det är inte så illa att ibland få göra precis det man vill när man vill och hur man vill!

-------------------------------------------------

(och grejen med denna lilla husvandring i Blåa huset - liksom de flesta av mina korta historier i husen - är att visa upp nya föremål som hittat sina platser.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar