torsdag 2 februari 2017

Dockskåpet är renoverat, se före- efterbild!

Nu är jag klar med renoveringen av dockskåpet jag fick i julklapp! Jag börjar med att visa en nu och då-bild!

NU
Jag har tapetserat väggarna med tapeter från begagnade tapetböcker och en del av husets originaltapeter har jag valt att lämna kvar. 

Den tjocka lurviga plastmattan på husets övre våning var en utmaning att få bort på grund av det envisa äckliga bruna limmet, så jag valde av ren pur lathet att låta nedre våningens plastmattor få bli kvar (förutom det mellersta golvet som jag klistrade fast en plastigare variant av väggtapet över den gamla plastmattan). Övre våningens golv målade jag spontant och utan någon som helst strategisk tankegång i kraftiga mönster.

Eftersom det inte fanns utskurna fönster i huset och jag inte är bra på att fixa sådant snickeriarbete på egen hand, så tillverkade jag själv låtsasfönster som jag klistrade fast på väggarna.

Dörröppningar fanns det färdigt, men jag tyckte att de var för låga, så jag förstorade dörrarna genom att såga och måla dörrlister som blev större än de utsågade dörröppningarna. För att dölja att hela dörrhålet egentligen inte var uppsågat så satte jag dit diverse olika "dörrgardiner". 

Trappan till övre våningen fick stödräck. Jag hade i mitt dockskåpslager delar till en trappa som jag sågade och byggde om så att den passade det här dockskåpets trappa. 

Här nedan visar jag några bilder, rum för rum, och berättar vad jag tänkt att rummen skall ha för funktion.

Det lila rummet har jag tänkt att skall bli sovrum.
Det andra rummet på övre våningen, d.v.s. rummet bredvid det lila sovrummet, har jag planerat att skall bli ett kök.Rummet på nedre våningen under köket skall bli vardagsrum.Följande rum på nedre våningen skall bli toalett och badrum. Här funderar jag på om jag någon gång borde bygga dörrar istället. Det är ju inte särskilt trevligt att från den ena väggen på toaletten ha en öppen dörr till vardagsrummet och från den andra sidan ha en öppen dörr direkt in i ladugården / uthuset. Det blir nog kanske lite... nja... tja... och andra sidan fungerar det mesta bra i dockskåpsvärlden... Just nu saknar jag totalt inspiration för att tillverka dörrar. Det får duga så här!
Det sista rummet skall bli, som jag nämnde, någon form av kombinerad ladugård / uthus. Så nu har jag det kvar som i mitt tycke alltid är det roligaste med dockskåp - att börja inreda och fylla rummen med föremål! Jag kommer att börja med att fylla rummen med sådant som jag redan har i mitt lager och kommer inte att vara så noga med färgskalor och storleksskalor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar