fredag 6 januari 2017

Inleder renoveringen och inredningen av ett "nytt" dockskåp!

Hoppsan! Tiden bara rinner iväg och det är en tid sedan jag senast uppdaterade den här bloggen. Jag har inte varit särskilt aktiv med mitt dockskåpspysslande heller, har ägnat mig åt helt andra saker i livet.

Jag kan i varje fall berätta att jag till julen av den snälla fina julbocken fick ett gult dockskåp, ett som någon tillverkat själv och som nu blir ett intressant renoveringsobjekt för mig. Jag kan absolut inte låta bli att ta itu med det!

Idag har jag slängt ut de tjocka halvmurkna heltäckande mattorna på övre våningen och det har varit en utmaning att få loss limmet och alla mattans delar. På sista bilden ser du hur det blev, inte så snyggt, men det behöver det inte vara heller med tanke på att jag medvetet tänkt att det här dockskåpet skall ge ett något stökigt och slarvigt intryck. Mattan i nedre våningen beslöt jag att får bli kvar, limmade bara lite bättre fast den i hörnen. Det var en tillräckligt stor utmaning för mig att riva bort övre våningens heltäckande matta.

Jag har rivit ner en del av de gamla tapeterna, kanske behåller jag någonting, vet inte ännu. Dessutom spikade och limmade jag fast dockskåpets baksida och hoppas att det blev stadigare.

I det här skedet har jag inte någon klar bild av vem som skall bo i huset, inte heller exakt hur jag skall utforma inredningen. Däremot har jag några lösa visioner som jag inte tänker avslöja här, eftersom det sällan ändå blir riktigt så som jag tänker. Det är det som är så spännande! Jag kan landa lite var som helst!

Jag hoppas att jag skall få mig att uppdatera min blogg lite oftare nu med vad som händer i min dockskåpsby och framför allt med hur arbetet förlöper med mitt nya dockskåp!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar