lördag 31 oktober 2015

Nya föremål i Muminhuset

Nu har jag fyllt på med nya föremål i Muminhuset. Jag börjar rundvandringen i Muminmammans källare. Dit har som nytillskott kommit en gungstol (liten plastleksak som jag målat brun och limmat fast ett dekorationsband på som gungstolsmatta) och ett skåp (plastleksak som jag bl.a. dekorationsmålat och målat om i helt andra färger än det originala). Jag har också målat om små ämbar, vattenkannor, tillverkat en sopborste med skyffel (av bl.a. en del från en saftburk) och införskaffat en fin vedkorg. Vedkorgen har en 93-årig näverhantverkare gjort. De små korgarna kan man ibland hitta på olika marknader och torg.Bredvid källaren finns köket. Här kokas kaffe på spisen i en kaffepanna av ekollon. Ovanför köksbordet lyser en lampa - också av ekollon och på köksbordet finns en ny duk och grötskålar - också av ekollon. På väggen hänger en retroköksalmanck-handduk.


I övre våningen finns Muminmammans sovrum. Hon har också fått en ny taklampa (en del från en liten ficklampa), ett nattygsbord (av bl.a. en plastkork) och ett stearinljus. På väggen hänger ett porträtt på henne själv.Bredvid Muminmammas sovrum finns den fina, fina salongen. Här finns nya porträtt på väggen av Muminpappan och Mumintrollet. I salongen, som det sig bör i ett riktigt fint rum, finns också nu en kristallkrona. På bordet finns en bordduk och en ljusstake. På soffmöblemanget har Muminmamman hängt dekorativa knypplade dukar.


Om man vandrar ännu en våning upp i Muminhuset kommer man till Snorkfrökens rum. Hon har också fått en ny lampa och ett porträtt på väggen av sig själv.


Bredvid Snorkfrökens rum finns gästrummet. Stinky huserar om där just nu. I rummet finns en glaslampa av äkta polskt handblåst glas, en vas, samma fabrikat, med äkta eterneller. Vedkorgen har samma ursprung som vedkorgen i källaren / köket. På väggen finns en riktigt äkta handbroderad stramaljrya. På var sida om den ljusstakar på väggen.


En våning högre upp har vi pojkarnas rike. Här bor Muminpappan och Mumintrollet. Mumintrollet som bor i en byrålåda har fått ett eget ljus på nattygsbordet. Han är för tillfället skärrad då han till sin fasa upptäcker att hattifnattarna hittat upp till tornrummen och tagit Muminpappans sovalkov i sin besittning. Där har Muminpappan tillsvidare bara en vällingklocka och tre mycket hemliga dunkar. Måtte inte hattifnattaran nu gå dit och "rådda" i Muminpappans hemligheter!!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar