måndag 5 januari 2015

Gabriels nya kläder

När måndag morgon gryr är de vidsträckta landskapen täckta av gnistrande snö, solen skiner, termometern visar på minus 18 grader och i det ombonade och varma blåa huset har en morgonpigg och hurtig liten Gabriel vaknat.


Prisilla önskar sin lilla vän en god morgon!


Hon har också en liten överraskning till honom. Många mörka vinterkvällar har hon suttit och stickat en blå tröja till lille Gabriel. Nu är den färdig. Han skall få en varm, tjock tröja att ha på sig när kölden knäpper i knutarna och snön virvlar runt. Då är det bra med värmande klädesplagg. Hon hjälper Gabriel att få på sig tröjan.


"Den passar ju bra. Inte så vacker och välstickad, men varm", tänker hon. Dessutom har hon också skaffat byxor och underkläder till Gabriel. Gabriel kommer från en stor familj, där inget barn kunnat få så mycket och Gabriel har inte så många klädesplagg. Och inte har han så mycket andra saker heller.


Prisilla vill skämma bort honom lite, egentligen skulle hon helst vilja ha honom kvar i det blåa huset även efter alla helger... men vi får se hur det går...


I varje fall bor Gabriel ännu en tid hos Prisilla och Alfred och efter att han ätit morgonmålet skall han bege sig ut i den kalla luften och leka och ha sorglöst roligt...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar