torsdag 27 november 2014

EU-böcker och broderier

I det blåa huset står julen inför dörren. Alfred och Prisilla är i full gång med den. De tassar redan på som riktiga tomtefar och tomtemor i stugan sin.

Alfred har beställt några böcker från EU. Han ville läsa och studera närmare "Mina grundläggande rättigheter i Europeiska unionen". Och han fick böcker på alla språken. Nu har han många, många böcker på alla språk inom Europeiska unionen. Vad skall han göra med så många böcker?


Han funderar om han möjligtvis skulle kunna paketera in några böcker och sätta dem i julklappssäcken, men nej, han tänker läsa dem allesammans själv. Det kanske inte är så tokigt att läsa på främmande språk? Och de blir stiliga i bokhyllan.


Mina grundläggande rättigheter i Europeiska unionen, en liten och behändig bok!


Alfred besluter sig för att ta sig till sin favoritpunkt i huset och sjunka ner i sin favoritfåtölj - tillsammans med en av böckerna. Och här kommer han minsann att få sitta och läsa om han verkligen tänker sitta och läsa alla böcker.


Prisilla beundrar de underbara handarbeten som kommit på posten idag som ett glatt överraskningspaket till lillajul! Den broderade paradhandduken hittar genast sin plats i köket!


En paradhandduk med broderad lingonkrans och rosett! Mycket vacker!


Sedan tittar hon förtjust på de två kuddarna som kom i samma postförsändelse. Vackra och välgjorda!


Hon placerar den ena kudden på sängen i sovrummet.


Den passar perfekt i färgskalan.


Den andra kudden placerar hon i Alfreds mysfåtölj.


Det är sällan fåtöljen är ledig. Oftast har Alfred parkerat sig själv där. Nu råkar den för en gångs skull vara ledig och hon passar på att själv sjunka ner i den för att dagdrömma en liten stund. Tillsammans med den nya och fina broderade kudden. Stunden är rogivande och lugn.


1 kommentar:

  1. Hejsan! Vart beställde ni böckerna ifrån? Vi har letat och letat efter dem. Envän har likadana men de har han fått tag på efter konferens och de verkar svåra att få tag på. Tacksam för svar!

    MVH
    Lii

    Maila mig på liitc_@hotmail.com

    SvaraRadera