tisdag 28 oktober 2014

Alfreds och Prisillas bröllop

Nu är både svensexa och möhippa ur dagsordningen. Alfred och Prisilla har tillsammans med vännerna varit i full färd med att planera det lilla bröllopet. Nu, äntligen, går det av stapeln!

Prisilla bär en silvertiara (en gammal silverring) och en slöja och brudklänning med gamla anor och släkttraditioner (Barbiekläder från 70-talet). Bohemen Alfred bär en mindre traditionsenlig klädsel (också 70-talets Barbie/Ken-kläder).

Vigseln sker i det blåa husets kapell. Smått nervösa, men fulla av förväntan står de i kapellet och väntar...


Prästen är klar inför sitt uppdrag.


Alfreds och Prisillas närmaste vänner och inbjudna gäster likaså.


Och så är det dags för vigselceremonin vid kapellets enkla altare.


De svarar JA!!!Alfred sätter den tjocka blänkande guldringen på Prisillas ringfinger.


Och så är de plötsligt äkta makar.Den lilla bröllopsfesten sker i det blåa huset. Det skålas med dyr äkta champagne.


Prisilla visar upp sin fina guldring.


Under bröllopsfestens gång ger hon till Alfred egna nycklar till det blåa huset, specialtillverkade med hjärtan. Huset är ju egentligen hennes, men nu bor han också där och behöver egna nycklar. Nycklarna till hennes hjärta har han redan hittat och erövrat.


 Traditionsenligt skär de den första tårtbiten från bröllopstårtan tillsammans.Så småningom blir det dags för dans och bröllopsvalsen.

Och de dansar och dansar och har roligt med sina gäster långt in på småtimmarna. Alfred dansar så att de svarta lackskorna spricker.

Det är ett litet, gemytligt och hemtrevligt bröllop som för alltid stannar i deras minne som någonting gott, lyckat och positivt. Precis som det skall vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar