lördag 20 september 2014

Tre dockskåp tömda - alla saker flyttade och på plats i det nya Blåa huset!

Nu är det äntligen gjort! Dockskåpen Willa Winkelwrå, Villa Kattebo och Lundby har nu tömts på nästan alla möbler och saker och det otroliga är att jag på något sätt fick nästan allt att rymmas in och passa ihop vid inredningen av det Blåa huset. Lundby dockskåpet kommer jag att fortsätta jobba med - jag bara, så att säga, börjar på ny kula med det! De två andra tömda dockskåpen har jag inte planer för just nu, det finns helt enkelt inte utrymme för dem.

Men låt oss nu gå in och smygkika hur Prisilla och Alfred har inrett det Blåa huset åt sig!

---------------------------

Prisilla har tagit sig en sen sovmorgon. Det är ju lördag. Hon bäddar sängen och ordnar i sovrummet.Hon går in i badrummet, tittar på sitt rufsiga hår och morgontrötta ansikte i spegeln. Det kommer nog att bli en bra dag ännu bara hon hinner få igång sig själv. Hennes hus är i varje fall nu, äntligen, beboeligt, och det har hon sin hjälpsamma vän Alfred att tacka för. Han har verkligen jobbat hårt med renoveringen av hennes hus.
Prisilla går till köket för att äta morgonmålet. Det blir nog en och annan chokladkaka också till morgonmål. Och hon klappar ömt om husdjuren.Prisilla har en liten loppis. Hon har sovit lite för länge, men hinner ha loppisen öppen några timmar på lördag eftermiddag.


Prisilla hyr ut ett rum bredvid loppisen och där finns ett kapell. Hon sköter också om städning och andra praktiska arrangemang i kapellet. Hon går in i kapellet för en stilla stund.När dagen börjar lida mot sitt slut känner hon att det skulle passa bra med att bada bastu, så hon tänder brasan i bastuugnen. Och i bastun huserar naturligtvis bastutomtar och diverse annat... men är det sådant hon kan se med blotta ögat eller...?Ren, fräsch och varm efter bastubadandet sätter hon sig på kvällen avslappnad i soffan i sitt vardagsrum med en kopp te och läser dagens tidning. Även här måste brasan tändas i kakelugnen. Det börjar ju nalkas höst och kallare tider.Men Alfred då? Var finns han? Nå, nu är det ju så att Alfred inte bor i det Blåa huset... ännu... men visst finns han i huset, mycket ofta. Alfred brukar sällan stressa så mycket så han har valt att ta det riktigt lugnt i stora och mjuka fåtöljen i tamburen med några chipspåsar som lördagssällskap.


-------------------------

Och för den som inte kommer ihåg, så det Blåa huset köpte jag på nätloppis och det ser ut så här:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar