söndag 14 september 2014

Renoveringen fortsätter i Blåa huset

I det Blåa huset renoveras det för full fräs. Alfred har jobbat hårt med att bära ut möbler från huset.


Sedan installerar han el i huset.
Det borras och kopplas och skruvas och sågas en hel del.


Sedan blir det dags att testa om allting fungerar.


TADAA!!! Det fungerar! Det lyser!


Prisilla (jo, nu är det klart att nya dockan heter Prisilla) blir genast entusiastisk över belysningen och vill testa och se hur det ser ut när lamporna hänger i taket.Arbetet skräpar en hel del. Prisilla sopar.


Även golvlisterna målas, sågas och spikas på plats.


En del golvlister måste Alfred själv tillverka av stora jätteglasspinnar, måla och rista in mönster i med en slipmaskin.


Till bastun i vindsvåningen bygger han ett litet räck med glasfönster. Får se hur det fungerar i praktiken. Bastun är ju lite udda då det finns ett hål i golvet, d.v.s. en direkt trappa ner till nedre våningen. Här slår han in sista spiken i sin konstruktion.


Och i och med den spiken är grundrenoveringen av det Blåa huset klar. Den händelsen firar Alfred och Prisilla med att gå ut i det vackra höstvädret och njuta av solstrålarna och värmen i den lilla närbelägna parken. Och i parken finns ett rikt djurliv. En jättestor nyckelpiga vandrar över Prisillas bröstkorg - som en brosch placerar den sig där... eller är det inte så att den plötsligt placerat sig på hennes finhatt?Picknick-korgen är naturligtvis med på utfärden.


Turturduvor...2 kommentarer: