lördag 30 augusti 2014

Konstverket i tändsticksasken

Det har anlänt ett stort paket till det blåa huset. Paketet ser exakt ut som en tändsticksask. Storleken på tändsticksasken är den samma som för människorna i skala 1:1. Vad kan en så stor tändsticksask innehålla? De försöker läsa texten. Den är på tyska. De kan så mycket tyska att de förstår en del av texten, men inte riktigt allt...


Det är spännande. De öppnar den stora tändsticksasken och ser någonting skymta fram... Vad är det?


"Oj, vad trevligt! Vilket fantastiskt snickarjobb!" Alfred visar glatt upp en skiva som innehåller små, små delar till Noaks ark, utskurna i trä.


"Och det här är inte sämre det heller! Precis vad som behövs till kapellet!" Hon visar nöjd upp den andra skivan som finns i tändsticksasken. Den innehåller en kyrka med omgivning, också utskuren i trä.


Det blåa huset är fortfarande kaotiskt, ingen el indragen, inga lister på plats, möblerna kastade lite hur som haver och det lilla rummet i det blåa huset som skall inredas till kapell är likaså i en oordning av sällan skådat slag. Inget är ännu åtgärdat och putsat. Men den självklart givna platsen för dessa fina konstverk är kapellet som skall inredas i det blåa husets första våning.

Alfred och hon är mycket tacksamma för gåvan. Tack!

2 kommentarer: