torsdag 24 juli 2014

Nya tapeter i blåa dockskåpet

Nu har det blåa dockskåpet som jag köpte på nätloppisen fått andra tapeter. Tapeterna är från en original tapetbok från år 1952 som jag fyndat på loppis. Där finns härliga mönster helt i min smak, men då tapeterna är från en tapetbok, så har jag varit tvungen att tapetsera alla väggar i varje rum i olika färg och mönster, men jag tycker inte att det blev så fel ändå.

Husets tidigare tapeter var helt okej och i gott skick, men de kändes inte riktigt rätt för just mig - kanske för perfekta.

NU
Jag passade på att också tapetsera insidan av fasaddörrarna.Jag har tagit upp hålen för trapporna och har för avsikt att lägga dit trappor igen. Golven får vara som de är (förutom bastugolvet som jag troligtvis kommer att måla i en mörkare ton). Golvlisterna skall också sättas tillbaka, men inte nödvändigtvis på samma ställen och i samma färger som tidigare.

Det blå badrummet är det enda rum som jag valt att hålla som tidigare. Bland mina tapetböcker hittade jag inget bättre alternativ än det som redan fanns färdigt i huset.


Vindsvåningen delade jag i två rum. Den ena delen är en bastu. En bastu MÅSTE jag ha i mitt dockskåp. Jag har byggt upp en ny vägg på vinden och gjort en ny dörr. Panelen i bastun är inte från tapetboken. De är ett slags papp från någon gåvoförpackning som jag målat i brunt (var neongrönt tidigare). Hmm... hurudan bastu det sedan blir här... lite knepigt att kasta bad då det finns ett hål i golvet till nedre våningen... stor risk för vattenskador...


Och bredvid bastun har vi sovrummet.


Det här skall bli köket.


Och här har vi vardagsrummet.


Och det här skall bli en tambur.


Och i första våningen skall det ena rummet bli ett kapell och det andra rummet en loppis / antikvitetsaffär.Men det som tyvärr saknas i huset är ett barnrum, så jag hoppas att de som så småningom flyttar in i det blåa huset inte har allt för många barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar