tisdag 29 oktober 2013

Belysning i Villa Ainola

Idag har jag pysslat med Villa Ainola. Jag har fixat några mattor på golven. OCH DET BÄSTA!!! Nu har Aino  fått el indraget i huset!!! Elektrikern utförde kanske inte det mest finslipade arbetet, men vad gör det om man väljer att blunda för alla fula, tjocka sladdar och bara se hur härligt mysigt det lyser där inne...

Det här dockskåpet fick en billig och enkel lösning på belysningsproblematiken. Jag köpte en liten batteridriven ljusslinga för några euro som jag  försökte passa in på olika sätt i huset så att ledningarna skulle bli så osynliga som möjligt. Ledningarna satte jag fast med små "krokar" och silvertejp som jag försökte kamouflera med att måla över.

Här nedan några bilder från rummen.

------------------------------------

Här sitter Aino i sin nya soffa och stickar, barfota med fötterna på bordet. Hon känner värmen från brasan och njuter av att titta på lågornas färgglada dans. En lågmäld, dunkel belysning lyser upp hemmet. Hemmet är lugnt och stillsamt, bara knastret från brasan och stormens tjut runt knutarna hörs. Men här inne har hon det bra. Här är hon trygg.


Idag fick hon elen installerad i huset. Det var i grevens tid. Vintern är på kommande och kylan med den. Hon har haft så kallt i huset hela hösten och vant sig vid att ha mössa på sig inomhus. Ikväll kastade hon av sig strumporna. Nu är det varmt på golven. Nu har hon elektricitet. Äntligen!

Och just idag föll den första snön i byn och det brakade loss en rejäl storm. Snö har yrt fast framför hennes dörrar. 


Men så fort man stiger in genom dörren till Ainos hemtrevliga hem möts man av en gemytlig och varm atmosfär och den piskande stormen och kyliga snön känns som från en annan värld.
Och snart är det dags för Aino att krypa ner under täcket, släcka lamporna i huset... somna till stormens tjut... och vakna till en morgondag som kan hämta med sig vad som helst...


4 kommentarer:

 1. Det ser så mysigt ut med ljus och sovrums taket är så fint!

  SvaraRadera
 2. Va kul att Aino har fått ljus. Nu kan hon tänka på ljusstakar,julstjärnor m.m till den snart antågande julen. Hon hade ju faktiskt fått snö redan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den där kvällen var det faktiskt ganska "busbasväder" i området kring Villa Ainola, men snön regnade bort följande dag... men julen är oberoende i antågande tids nog! :D

   Radera