söndag 12 maj 2013

Muminhuset tapetserat!

Så där, ja, dagens projekt var att få Muminhuset tapetserat och nu är det klart så här långt!

Det roliga med Muminhuset är att det inte finns någon som kan säga hur det exakt skall se ut. Det är fritt fram för kreativiteten och fantasin! Även Tove Janssons beskrivning av huset varierade, men vanligtvis tänker man sig att Muminhuset är blått och liknar en kakelugn. Tove Jansson och hennes vänner byggde ett underbart Muminhus som nu finns i Tammerfors och det ser inte likadant ut som böckernas Muminhus. Som svar på frågan om varför de inte ser lika ut lär hon ha svarat att hon inte visste hur huset skulle komma att se ut i den här verkligheten, det kunde hon se först när det var färdigt byggt! Jag får väl säga lite på samma sätt med mitt Muminhus...

Här är bilder från mitt Muminhus. Jag har en del tygbitar där inne då jag funderar över vilka färger jag skall använda till mattor, gardiner och möbler, har svårigheter att bestämma mig. Både tapeter och tygbitar är gamla provbitar från tapetböcker och dylikt.

BOTTENVÅNINGEN: Här har jag tänkt inreda kök, tambur och källare.


ANDRA VÅNINGEN: Här skall Muminmammans rum och den fina salongen inredas. I mitten har jag tänkt göra en kakelugn som delar rummen.


 TREDJE VÅNINGEN: Här skall Snorkfrökens rum och gästrummet inredas.


VINDSVÅNINGEN: Här skall Mumintrollets rum och Muminpappans kommandobrygga inredas.


Och avslutningsvis; jag har rotat i min skattkista och hittat dessa ädelstenar som jag tror att skall komma till användning i det här projektet. Det är så roligt att skapa någonting nytt av skräp, att se att det finns potential i någonting som ser hopplöst skräpigt ut.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar