måndag 10 december 2012

VEM har flyttat in i Willa Winkelwrå?

I Willa Winkelwrå har den ensamma dockan Annielie och hennes baby David huserat. Det har inte funnits utrymme för flera boare, huset har fyllts av katter, hundar, fåglar... det skulle få räcka till... tyckte jag... men... saker och ting förändras... och nu har NÅGON ändå flyttat in!

Här har vi honom, Alfred, heter han! Han känner sig redan riktigt hemmastadd i Willa Winkelwrå, tassar barfota omkring i en alldeles för stor klassisk finsk tröja, kalsonger, rufsigt hår, stökar runt i köket, äter kakor och bakverk... trivs...
Alfred blir nog en bra familjemedlem... eller vad tror ni?
 Jag har tillverkat Alfred av bl.a. DAS-lera och järntråd, men började faktiskt bakvänt med att sticka tröjan. Den första tröjan blev på tok för stor, den andra varianten blev inte mycket bättre, men där tog inspirationen att sticka slut. Sedan blev dockan till och det fanns inget annat alternativ än att på något sätt ändå försöka anpassa tröjan till dockan, naken kunde han ju inte vara...

Så här ser den första tröjan ut: 


Och från en sak till en helt annan: Jag har igen besökt en mysig julmarknad och hittat lite roliga miniatyrer som den här lilla keramiktomten och duken som var en dekoration på locket till en glasburk med morotsmarmelad. Duken är ypperlig som bordduk i dockskåpen.6 kommentarer:

 1. Vilka fina dockor! och tröjor! Jättefint alltihop =)

  SvaraRadera
 2. Tus muñecos son muy graciosos y el jersey es una preciosidad .
  Besos

  SvaraRadera
 3. Nå äntligen har det kommit karlfolk till Willa Winkelvrå. Ja han ser ut att trivas där. Kanske familjen ökar på nångång till. Va kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe! :) Nej, det blir nog inte tillökning i familjen på Willa Winkelwrå, det lär vara bra så här! ;)

   Radera