söndag 18 mars 2018

Dockskåpsfynd från mässan, del I

Igår besökte jag konst-, antik- och hantverksmässan i Åbo. Det fanns även i år en hel del att både köpa och titta på när det gäller miniatyr- och dockskåpshobbyn. Jag kom hem med en en hel del skojiga grejer till mina dockskåp, både sådant som jag plockade ur en gratislåda, sådant som jag vann på lotteri och sådant som jag köpte.

Idag skall jag visa en del av det som jag hittade på mässan när det gäller min dockskåpshobby. Jag fortsätter "serien" en annan dag.

------------------------------------------------------------

Alfred i det Blåa huset har sedan ommöbleringen känt ett behov av en hylla bredvid sin mysfåtölj. Nu har han införskaffat en lämplig sådan (det är alltså hyllan som är nyinköpt på mässan igår). Med en kopp rykande het svart kaffe i Muminmuggen och med sina favoritchips som tilltugg till det, står han och begrundar situationen. Hur vill han ha det? Hur skall han inreda sin nya hylla?


Alfred flyttar runt på föremålen och har svårt att besluta sig för vad som blir bäst. "Å andra sidan", tänker han, "så har det inte så stor betydelse, eftersom jag ändå flyttar runt på allting hela tiden och före dagen är slut är det kaos på hyllorna i varje fall." Han bestämmer sig för att åtminstone lådan med flugsvamparna och elefantkrukan i porslin skall få vara på hyllan. (De nämnda föremålen är från mässan).


Gabriel fascineras av flugsvamparna i lådan och vet att det är ett av Alfreds favoritföremål. Alfred brukar säga att flugsvampen är den vackraste svamp som finns och att det finns en livsviktig regel när det gäller dem: "Se, men inte röra!" Det är bara Alfreds konstgjorda svampar i lådan som inte är giftiga och Gabriel får röra dem, lite, ibland.


Gabriel tycker att elefantkrukan är söt. Alfred har planer på att plantera en växt i krukan någon gång. Gabriel har också en ny leksak, nämligen en docka som liknar något av Mumintrollen. Han vet inte riktigt vad trollet heter, men det gör ingenting, den är rolig ändå. (Trollet är nytt).


-------------------------------------------------------------
Fortsättning följer en annan dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar