tisdag 7 april 2015

Spelkort, leksaksbil, nycklar och fönsterdekoration!

Alfred och lille Gabriel har plockat fram kortpacken. Alfred försöker lära Gabriel spela "Maija" och "Gris" och de tränar tekniken att blanda om spelkorten i kortpacken. Kortspel är inte obekant för Alfred. En gång i ungdomens vilda tider har han varit en riktig korthaj, spelat poker, bluffat och gjort ordentliga kap på casino i Monaco och Las Vegas. Det var då - nu spelar han lika gärna "Maija" och "Gris".

Spelkorten är svåra att hantera, tycker Gabriel. De flyger hit och dit.
Hmm, kanske det utvecklas en riktig korthaj av Gabriel också... av blicken att döma!
Åtminstone vet han vad hans skall göra med kortet i handen! Det skall minsann Alfred få!

När Alfred och Gabriel spelat färdigt ger Alfred honom en fin leksaksbil.

Frågan är vem som tycker att det är roligare att köra med bilen, Alfred eller Gabriel...

Så småningom får Alfred tid för sina helt egna projekt. Den här gången tänker han inte slå sig ner i sin nedsuttna och slitna mysfåtölj för att läsa, inte titta på teve och inte äta chips, nej, nu skall han göra någonting helt annat!

Han bär på en massa stora nycklar och lås. Kanske bär han bara nycklarna ner till loppisen för försäljning? Kanske skall han bara reparera gamla lås? Eller har han en gömd skatt någonstans från tiderna i Las vegas? Historien förtäljer inte VAD han tänker göra, inte vart nycklarna passar. Den gamla äventyraren har kanske fortfarande sina äventyr och hemligheter? Vi får inte veta...

Alfred har en massa nycklar och lås, stora, nästan tunga att bära...

Prisilla å sin sida hälsar på hos grannen Aino, damen som trivs med sin ensamhet och sina katter. Aino hör hur det knackar på dörren. Hon öppnar och ser att det är Prisilla. IBLAND är det trevligt med människosällskap, speciellt när det gått lång tid sedan hon senast pratat med någon. Nu har hon inte haft besök på väldigt, väldigt länge.

Aino pratar med sina katter i sovrummet på vinden. Hon har nyss tagit sig en tupplur.

Prisilla har lite dåligt samvete för att hon inte hämtat en påskblomma till Aino, så nu har hon istället med sig en vacker fönsterdekoration i glas, en grönfärgad ros. Aino blir väldigt förtjust i den och hänger genast upp den i fönstret i sitt andra rum på vindsvåningen.

- Åååå, så vacker, säger Aino. Den gnistrar och lyser och minner om den stundande våren och sommaren!

Ingen som väl blivit insläppt i Ainos hus kommer ut därifrån utan att ha fått kaffe och bulle.

Pannkaffe och nybakta örfilar avnjuts i finaste salen hos Aino. De gånger hon tar emot främmande skall det ske ordentligt! 

----------------------------------

De små spelkorten hittade jag när jag städade i ett skåp, troligtvis har de någon gång varit en överraskning i ett påskägg. Bilen och fönsterdekorationen (i plast) är från årets påskägg. Nycklarna är gamla dagboksnycklar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar