söndag 12 januari 2014

Bänk, sockor, julduk, pannmössa...

Jag har fått några sedlar som jag skall använda till min hobby, tusen tack för det!!! Jag har nu inlett början på slutet för sedlarna!!! Och det skall bli roligt att äntligen med gott samvete få shoppa loss en aning, så länge det varar!!!

Aino var den första i tur att få lite nytt till hemmet sitt. Jag hittade en alldeles bedårande julduk, den kommer absolut inte till sin rätt på bilderna. Pannmössan är inte sämre den heller och de små strumporna, ja, inte vet jag hur det går till för att få dem så små som de faktiskt är, men de passade perfekt på Ainos pyttesmå fötter.

Dessutom knåpade jag snabbt ihop någon form av bänk. Jag inventerade mina knapplådor och hittade delar från två skärp som var både gamla och charmiga. Vips, så blev det en bänk av det, måhända kanske inte någonting som riktig liknar vanliga bänkar i det verkliga livet, men vem har sagt att det måste göra det?

-----------------------------------------

Aino provar de nya strumporna. De passar hennes små fötter perfekt. De är varma och sköna och höjer värmen i samråd med den värmande och knastrande brasan i spisen. Det är exakt -10 grader kallt utomhus. I morgon är det "Knut- som kör julen ut-dagen". Hon tänker ändå inte packa ner den fina julduken hon har på bordet i finrummet. Den får nog vara där fram till påska. Minst.


Lite vila i soffan skadar inte! Men vad knöligt det känns! Hon måste byta plats!


Köksstolen känns inte heller bra just nu. Stolen är hård. Kaffet skall hon dricka snart, hon har en test igång med den nya pannmössan för att se om den håller värmen tillräckligt bra!


Nej, stolen känns inte bekväm. Hon tänker byta plats igen. Och hon sneglar på den konstiga bänken som hon placerat i köket tidigare under dagen. Kan en sådan där smal och underlig möbel vara bekväm?


Hon hämtar några dynor...


... och lägger sig på bänken... och konstaterar att den är bekvämare än den ser ut... och hon somnar...


... och kaffet som testas i pannmössan blir där hela natten lång och hon dricker det först på morgonen, en rykande het kopp morgonkaffe!

2 kommentarer:

  1. Jess,ser bra ut med sockorna. Glittrit garn o allt. Tur att pannmössan höll kaffet varmt. Inte var bänken någo fy skam heller eftersom den var bekväm o passligt lång för Aino.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe! Läget är under kontroll i stugan! :D

      Radera