måndag 13 januari 2014

Ainos nya badrum

Året börjar bra för Aino! Äntligen har hon fått en lite bekvämare tillvaro i stugan då hon fått diverse moderniteter till badrummet.

Av cernit-massa, pärlor, sladdar från gamla telefonladdare, pinnar, knappar, brödpåse, fetaost-förpackning, sugrör, wc-papper, dragkedja, delar till bälte, smycken o.s.v. har jag tillverkat olika saker till Ainos badrum.

------------------------------------

Det här med att ha rinnande vatten inomhus är nog så fascinerande. Det kommer vatten på olika sätt i alla knutar i Ainos badrum nu och hon är så glad över det. Aino drar i den fina guldfärgade kedjan och vattnet brusar och sorlar.


Det är så här den här moderniteten i Villa Ainola ser ut. Toaletten.


Härifrån tvättstället kommer det också både varmt och kallt vatten. Aino testar. Händerna blir så fräscha och rena.


Det här var rena lyxen! Dusch! Som att ha ett eget privat vattenfall i badrummet... exotiskt...

 

Och nu behöver hon inte heller längre skura och tvätta kläder och lakan för hand. Det går nu enkelt att fixa i den här maskinen och en hel del smutstvätt har hon redan samlat i den ljusblåa tvättkorgen.


 Inte att undra på att hon med denna plötsliga lyxtillvaro känner för att göra sig riktigt fin. Håret skall fixas...


... och någon exklusiv parfym skall hon välja...


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Exklusiva och väldoftande parfymer är något som uppskattas i dockskåpsbyn. Sådana finns också hemma hos de andra damerna. Här en liten titt på parfymurvalet i Lundby och Willa Winkelwrå.


2 kommentarer:

  1. Nä men vau vilket lyx Aino har fått. Otroligt vad det liknar våra RIKTIGA saker du har tillverkat, blir nästan avundsjuk med alla bekvämligheter. Va skönt Aino skall ha nu i kylan med rinnande vatten. Bra.

    SvaraRadera