onsdag 22 januari 2014

Ainos guldkoppar, korgstol, vällingklocka och hänglås

Ack, vad vore jag utan min knapplåda! Där finns nästan allt vad jag behöver för min hobby och det är alltid lika intressant att gräva sig fram i den! Man kan ju hitta mycket annat än knappar i lådan också. Den här gången blev några bjällror/julklockor och knappar kaffekoppar, vällingklocka och hänglås med nyckel.

En julklocka instucken som dekoration i en julblomma byggde jag om till en korgstol.

----------------------------------------------

Aino väntar grannarna på kaffebesök och har noggrant förberett händelsen genom att plocka fram sina finaste guldfärgade kaffekoppar och placerat dem på vardagsrumsbordet. Hon har också letat fram en gammal korgstol så att alla gäster skall få sittplats.

 

Det är mycket kallt där ute och hon har klätt varma kläder på sig. Hon skall snart gå ut en liten sväng. Men hon måste ännu kolla att allt ser bra ut i vardagsrummet, att alla koppar är rena och skinande blanka.


Men vad i världen står hon här och dagdrömmer med nyckel och hänglås i handen!!!


Hon lägger hänglåset och nyckeln på bordet i vardagsrummet bredvid kopparna. Lite tankspridd som hon är tänker hon inte på att det kanske inte är ett hänglås som i första hand brukar vara dekorationen på bordet vid en kaffebjudning.


Nej, nu är Aino ivrig att få grannarna på besök. Hon hade sagt till dem att hon ringer i sin vällingklocka när kaffet kokar. Bara som en lite skojig grej. Det är ju inte annars så ofta hon verkligen behöver en vällingklocka.


Och ute är det smällkallt, både mössa och halsduk och rock är nödvändiga att ha på sig bara av att sticka näsan utanför dörren. Och snön kommer nästan upp till midjan på Aino. Huj!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar