fredag 2 augusti 2013

Tältsemester vid stranden

Jag råkade hitta tältet för dockskåpsdockor som jag  själv tillverkat som högst 10-åring. Jag kunde inte låta bli att skicka iväg mina nuvarande dockor på en tältsemester. Det är så roligt och inspirerande just nu att hitta på historier och skapa miljöer med dockorna och sedan fotografera hela arrangemanget! Det är kul att efteråt se vad det blir av bilderna och sedan välja ut de bästa!
------------------------------------------------------------------------------------

Då hon i en undanskymd skrubb hittade ett gammalt gult tält som hon nästan glömt bort, så kände hon att nu började det bli dags för semester! Och när hon såg tältet visste hon genast hurudan semester hon ville ha! Det skulle bli så roligt att tälta vid en enslig strand i det gamla retrotältet, samma tält som hon tältat i själv som barn!

Och så blev det! Hon, maken och tvillingbabysarna från Lundby, samt två "lånade" grannbarn från Villa Kattebo och några katter begav sig iväg på tältsemester.

De hittade en grönskande och lummig plats på ett ensligt ställe vid en sandstrand och slog upp tältet, t.o.m. katten såg ut att stormtrivas, så som den förnöjt sträckte på sig.
När allting var uppackat var det dags att bekanta sig med stranden och vattnet. Han doppade sig först av alla i det varma vattnet och därefter lekte han med grannens barn både i vattnet och på stranden. Det blev att laga både sandkakor och att spela olika strandspel.


 Medan de andra var på stranden passade hon på att gå på en liten upptäcktsfärd i området och konstaterade att det växte en del svampar en bit från tältet, men hon kände inte till om de var ätliga eller inte, så de fick bli kvar där. Och så hittade hon massor av ljuvliga gula blommor som hon plockade och de var så vackra, så vackra.Även han gjorde sina iakttagelser. Han råkade komma lite för nära en stor myrstack och såg myror stora som möss. Så stora myror hade han aldrig någonsin sett.


När kvällen kom kröp alla in i tältet för att sova. De vuxna sov på sidorna och alla fyra barn i mitten. Det kändes tryggare för barnen så. Det var någonting magiskt med tält. Alla ljud lät annorlunda och syrsornas sång lät både högre och tydligare. Ljuset bröts mot det gula tältet på ett hemlighetsfullt sätt och kastade mystiska skuggor.Och hon tyckte att tältet doftade på samma sätt som på 70-talet, en speciell, underbar doft, var det golvplasten i tältet?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar