söndag 25 augusti 2013

Säng i fyra våningar

Jag tillverkade en barnsäng i fyra våningar av bl.a. pärlor, glasspinnar och balsa. Sedan gjorde jag madrasser och dynor. Och av bara farten blev det även tre väggur av knappar!
---------------------------------

Han hade en tid funderat över hur utrymmesfrågan i hemmet i Villa Kattebo borde lösas. Med sex barn, två vuxna och ett antal katter och fåglar boende i ett kök och två små rum, ja, det var onekligen knepigt. Några större svar på sina funderingar hade han inte kommit fram till, men problemet med egen sovplats löste sig när han hittade en gammal, antik barnsäng i fyra våningar. Han gav bort symaskinen som alltid stått i en knut i sovrummet och sängen passade perfekt där i stället. Det var en något ovanlig lösning, men han tänkte att han måste bygga till där det fanns utrymme och i sovrummet fanns det utrymme enbart uppåt.

Det var en gammal säng, men han fixade och förstärkte den på olika sätt. Den måste ju vara hållbar och stark. Och det måste finnas kanter runt sängen så att inte barnen ramlade ner på golvet.


Sängen blev färdigt renoverad lämpligt till natten. Då blev det dags att testa hur det skulle vara att sova i en säng, nästan hög som en skyskrapa.


Att sova högst uppe vid taket kändes aningen kusligt, ja, direkt olustigt så här till en början, men en av katterna fanns med som tryggt sällskap. Och med tiden skulle det nog gå att vänja sig och bli direkt roligt och spännande. Det är inte alla som har sin sovplats ovanför takkronan!


Huj, så högt, tänkte pojken som fick sova i en alldeles vanlig säng. Han ville nog gärna ha sin sovplats under takkronan och bredvid mamma och pappa.


Och föräldrarna låg där och var lite oroliga över om något av barnen skulle falla ner...


Men allt gick bra...


...och på morgonen var alla utvilade och tyckte att det för deras del var en bra lösning med fyravåningssäng.

På förmiddagen knackade en försäljare på dörren och ville sälja väggklockor. Han var ivrig att sälja.


Och hur det nu var, så köpte familjen sig en klocka som passade bra på den tomma väggen i köket.


2 kommentarer:

  1. ja det var verkligen en fiffig lösning med 4 våningssäng o vilken tur att alla barnen hölldes där uppe. Tänk så du får saker likna riktiga saker fast de är pyttesmå. Mina händer skulle inte klara av det. Kul med klockförsäljaren.

    SvaraRadera