söndag 4 november 2012

Julförberedelser

Det gäller att börja i tid om det skall hinnas med jul i alla skalor av hem!

Jag har första gången i mitt liv försökt mig på halmarbete, det blev nog inte riktigt efter alla konstens regler, har egentligen inte ens kollat upp reglerna, bara tillverkat på ren känsla, men någon form av himmel blev det i varje fall!


Sedan skulle det bli en liten halmbock, men halmen var dålig, plockade den troligtvis för sent på hösten från en alldeles för blöt åker, så det blev att tillverka halmbocken av någon typ av snöre som jag hittade i ett skåp, av det materialet fanns det inte tillräckligt av, men det blev i varje fall en sådan här liten ful en!


Några julstjärnor att hänga i fönstren tillverkade jag också, men det går inte att sätta belysning i dessa. Jag har tillsvidare ingen belysning i mina dockskåp, men jag längtar efter det hela tiden. Tänk vad mysigt om det lyste lite här och där i knutarna och tänk vad mysigt om julstjärnan på riktigt skulle lysa och ge ett hemtrevligt sken i det lilla rummet... Nåja, tids nog kommer det säkert belysning i mina dockskåp, men jag har inte ännu bestämt mig för vilket system jag skall gå in för...


För några år sedan tillverkade jag en julgran till dockskåpen, men jag gillade den aldrig. Den hade både fel färg och fel julpynt, så jag tänkte slänga den i soporna, men så kom jag på att jag skall styla om den! Jag klädde av den, satte trälim på piprensarna, målade den i en annan färg och klädde om den i nytillverkade julpynt. Den här får mina dockskåpsboare vara nöjda med i jul!

SÅ HÄR SER DEN UT NU:


 SÅ HÄR SÅG DEN UT TIDIGARE:


3 kommentarer:

 1. Ja verkligen skickliga varor du hittat och tillverkat. Granen ser bättre ut i den nyare versionen. Oj vilken skinka. Blir riktigt sjuk av att se allt vad du har, borde komma o se på dem. Små ledlampor eller av julbeslysning eller kanske av smålands lamporna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Jo, det finns en hel del bra alternativ gällande belysning till dockskåp och tittskåp. Tillsvidare har jag bara experimenterat med olika julbelysningar och LED-värmeljus! :)

   Radera
 2. Voi miten täällä on jo Joulutunnelmaa, paljon perinteisiä Joulukoristeita.

  SvaraRadera